Поводом Дана државности Босне и Херцеговине, делегације Предсједништва БиХ, Града Сарајева, делегације градских општина положили су цвијеће на Спомен-обиљежје убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992-1995.  За градоначелника Сарајева Алију Бехмена Спомен-обиљежје убијеној дјеци Сарајева у минулом рату има надубље значење у историји Босне и Херцеговине. "Ради се о младим душама које ничим нису заслужиле да буду убијени. Због тога овај посјет доживљавам веома тешко. Да се зна, 25. новембар је оживотворење БиХ, а они који негирају овај празник, заборављају да су тада утврђене границе и данас Босне и Херцеговине", казао је Бехмен.

"Вријеме је да се антифашисти диљем БиХ уједине и превазиђу неприродне подјеле. Ваља живјети у Босни и Херцеговини заједно и направити бољу будућност, која ће онемогућити да не дижемо више овакве споменике убијеној дјеци", изјавио је за Фену, члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Начелник Новог Сарајева Неџад Колџо, рекао је да је на данашњи дан утемељена граница Босне и Херцеговине и ни један рат није, нити ће успјети да разбије утврђене границе БиХ. "Искрено се надам да ће и након посљедње агресије на БиХ сазријевати истина да је држава о којима говоре одлуке ЗАВНОБИХ-а, односно, држава и Срба и Хрвата и Бошњака", казао је Колџо. 

Поводом Дана државности Босне и Херцеговине делегација Града Сарајева такођер је положила цвијеће и одала почаст погинулим бранитељима нашег града код Вјечне ватре, на мезарју Ковачи, код бисте Јосипа Броза Тита, на Спомен-парку Враца и на Спомен-обиљежју на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

Извор: ФЕНА/Одјељење за односе сa јавношћу