Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем свечано је отворио манифестацију „Спорт за све на Олимпијском“ поводом обиљежавања 4. годишњице рада Олимпијског базена Отока. Како је истакао градоначелник Бехмен, ова манифестација је скроман начин да се обиљежи четири године рада Олимпијског базена Отока. „Олимпијски базен Отока је једна од највећих инвестиција Града Сарајева. За четири године рада кроз овај базен је прошло више од два милиона људи. Ово је мјесто гдје се и стари и млади рекреирају и гдје се одгајају будући спортисти. Данас имамо око 25 клубова који овдје дјелују и то је оно што требамо подржавати“, казао је градоначелник Бехмен те нагласио како је Сарајево напокон постало и пливачки град.

Након церемоније отварања којој је присуствовао и директор Олимпијског базена Отока Алдвин Торлаковић одржан је и пливачки митинг на којем учествују пливачки клубови из Кантона Сарајево, а првим побједницима медаље су уручили градоначелник Бехмен и његов замјеник Камочаји. Програмом је  предвиђено и одигравање ватерполо утакмице између селекције Града и побједника Ватерполо лиге Кантона Сарајево – Академије Б.

Други дио ове манифестације представља одржавање Округлог стола на тему: "Школа пливања кроз наставни процес ученика основних школа Кантона Сарајево – школска година 2011./12.", а биће одржан у петак, 31.08.2012. године у 10.00 часова у просторијама Градске управе.