Град Беч ће донирати 400.000 евра за жртве поплава у југоисточној Европи, од чега ће 200.000 евра бити употребљено као акутна помоћ, а остатак ће бити усмјерен у обнову објеката који су уништени у поплавама и клизиштима. Финансијска помоћ ће циљано преко хуманитарних организација бити упућена жртвама у поплављеним подручјима. „Вијести и слике, које стижу из земаља погођених поплавама вјероватно никога нису оставиле равнодушним. Подразумијева се да Беч помаже“, изјавио је градоначелник Града Беча, Михаел Хојпл.

Тако је након Скопља, Софије и Фридрихсхафена, данас реаговао и побратимски град Беч на апел градоначелника Сарајева проф. др. Иве Комшића да побратимски, партнерски и пријатељски градови, те међународне асоцијације чији је Сарајево члан, у складу са својим могућностима, пруже помоћ грађанима поплављених подручја на цијелој територији наше државе.

Подсјећања ради, Град Скопље шаље шесточлану екипу ватрогасаца са возилом и потребном опремом. Удружење „Про Сарајево“ из Фридрихасхафена, како је наведено у писму његовог предсједника Бернда Фухса, организирало је акцију прикупљања донација за Сарајево.

Иначе, Град Сарајево је у сталном контакту са Центром за операције спашавања и збрињавања унесрећених људи у поплавама и клизиштима, како би се одредили приоритети о врсти помоћи и начину њеног достављања.