Градоначелник Сарајева Aлија Бехмен, директор Института за истраживање злочина против човјечности и међународног права Смаил Чекић, предсједник Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 92-95. Фикрет Грабовица  и секретар Министарства за борачка питања Белма Aдиловић својим потписима данас су верификовали списак имена 514 дјеце убијене у опкољеном Сарајеву 1992.-1995. године.

Сврха ове верификације је исписивање имена 514 дјеце на постамент Спомен-обиљежја убијеној дјеци опкољеног Сарајева 1992-1995. године, што ће урадити сарајевска фирма "Неимари", након што са Градом Сарајево ускоро потпише уговор. Вриједност радова је 102.475,92 КМ.

Такође, овај списак од 514 убијене дјеце, са свим идентификованим подацима, укључујући и фотографије, наћи ће се у првој монографији, коју заједно припремају Институт и Удружење родитеља убијене дјеце у опкољеном Сарајеву.
 
Израду ове монографије финансираће Град Сарајево, а предвиђено је да се публикује 9. маја, на Дан побједе над фашизмом, када је ово спомен-обиљежје у Великом парку прије годину дана било и свечано отворено.

– С обзиром да Институт располаже именима још 500 убијене дјеце, у наредној фази наставићемо истраживања научном методологијом у циљу провјере и верификације њиховог идентитета. Када и тај списак постане валидан, припремићемо и другу монографију са фотографијама и подацима наших убијених најмлађих суграђана  – додао је Чекић.

Градоначелник Бехмен је поздравио ове активности Института и Удружења родитеља, те истакнуо да "и на овај начин одајемо почаст најневинијим од свих невиних жртава опсаде Сарајева."