Амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ, Њ.Е. Патрик Мун посјетио је градоначелника Алију Бехмена како би се захвалио на интензивној и успјешној сарадњи између Амбасаде САД-а у БиХ и Града Сарајева и градоначелника Алије Бехмена. Градоначелник Бехмен је истакао да је Америчка амбасада имала истинског и великог пријатеља у Граду Сарајеву при реализацији бројних пројеката, почев од квалитетнијег дјеловања организација цивилног друштва, преко привредног скупа о инвестиционим могућностима и потенцијалима између босанскохерцеговачких и америчких привредника до пословних сусрета тоур оператора из САД-а са заинтересираним туристичким агенцијама из Сарајева и Босне и Херцеговине, у циљу креирања нових атрактивнијих аранжмана за америчке туристе.

Бехмен је подсјетио и на заједничку сарадњу током отварања Сарајево Holiday Marketa како би се вратила права празнична зимска атмосфера олимпијском граду, те Сарајево Chamber Music Festival, организован у циљу промовисања бх. пријестолнице као мјеста сусрета врхунских музичара свијета, али и подизања стандарда камерног музицирања у нашем граду. Посебно је нагласио побратимске везе са Градом Даyтоном, те интензивирање међусобне сарадње у области привреде, урбаног планирања и управљања водним ресурсима, те образовања.

Амбасадор Мун се захвалио градоначелнику Бехмену и Граду Сарајеву на подршци активностима Амбасаде САД-а у Сарајеву, те изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и са његовим насљедником.