Градоначелник Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем у име Града Сарајева данас је присуствовао обиљежавању 16. годишњице погибије америчких дипломата Роберта Фрејзера, Јосефа Крузела и Нелсона Дрјуа, те француског војника Стефанеа Раулта и том приликом одао почаст и положио вијенац на спомен-обиљежје Игман.  “Овдје смо да одамо дужно поштовање храбрости ових дипломата који су трагично изгубили живот обављајући племенит задатак у оквиру мисије мира и помоћи напаћеним грађанима Сарајева и БиХ. И када више не будем градоначелник Сарајева, долазићу на ово мјесто као грађанин града Сарајева да бих одао почаст људима који су дали живот за трајни мир у БиХ”, истакнуо је градоначелник Бехмен.

Вијенце на спомен-обиљежје положио је и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, те делегације Америчке и Француске амбасаде у БиХ, Министарства одбране и Оружаних снага БиХ и Кантона Сарајево.

Након полагања вијенаца и одавања почасти присутнима су се пригодним говором обратили амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ Њ.Е. Патрик Мун, отправница послова Амбасаде Р Француске у БиХ Кетрин Робинет и министар одбране БиХ Селмо Цикотић. 

[WPIMPINLINE:7697.jpg]

[WPIMPINLINE:7698.jpg]