Градоначелник Сарајева Алија Бехмен данас је на тргу испред ББИ центра, отворио четврту по реду манифестацију под називом „Матурантска парада 2010“, на којој је по тактовима Штраусове „квадриле“ заплесало 800 матураната свих средњих школа Кантона Сарајево. Сарајевски матуранти су се тако придружили својим вршњацима из седам држава да би поставили нови Гинисов рекорд у синхронизованом плесу. Неколико тренутака прије тачно 12.00 часова, када је 30.000 младића и дјевојака заплесало на више од 60 локација, на градским трговима и улицама, у више од седам држава, сарајевским матурантима се обратио градоначелник Бехмен: „Увјерен сам да ћете и овог маја, заједно са својим вршњацима из седам европских држава, отплесати свој матурски плес и тако прећи границу која ће вас увести у Гинисову књигу рекорда.

Вјерујем да ћете за неколико минута постати шампиони и тако представити не само дио планетарне младости, већ и своје Сарајево и своју државу Босну и Херцеговину.

Вјерујем да ћете уз Штраусов квадрило извести прве плесне кораке и тиме савладати једно и ући у ново поглавље свог живота.

Као градоначелник, али и ваш суграђанин, почашћен сам што са овог мјеста могу да поздравим младост и љепоту нашег Сарајева, уз искрене жеље да досањате своје снове, и да будете здрави, ведри и успјешни!

Уз поруку и заклетву о ненасиљу, што би и требало да буде порука са ове смотре младости, заплешимо!“