"Оштро осуђујем барбарски чин каменовања Цркве св. преображења Господњег у Новом Сарајеву, учињен у вријеме божићних празника. Ти вандали хоће да преобликују друштвену стварност и да је усмјере у погрешном правцу ", истакнуо је градоначелник Сарајева Алија Бехмен који је данас са својим замјеником Мирославом Живановићем, секретаром Градске управе Милорадом Којовићем и потпредсједником Скупштине Кантона Сарајево Светозаром Пударићем посјетио ову православну цркву у насељу Пофалићи.

"Потпуно сам сигуран да износим став огромне већине грађана Сарајева да напади на куће молитве и мира, без обзира на етничку и вјерску особеност, у овом граду никада неће имати погодно тло", додао је Бехмен.

Градоначелник Бехмен се обавезао да ће заложити властити утицај и ауторитет у заштиту људских права и слобода свих грађана Сарајева. Бехмен, такође, очекује од полицијских и органа правосуђа да открију починиоца/е, примјерено их казне и о томе обавијесте јавност. Уједно је додао да нису само репресивне мјере излаз, одговорност је на свима нама, од породице па до државних органа и друштва уопште да би се оваквом вандалском понашању коначно стало украј.

Јадран Даниловић, протојереј Цркве св. преображења Господњег, захвалио је на посјети те истакнуо да се "градоначелник Бехмен једини огласио осуђујући напад на овај вјерски објекат". Додао је: "Најтеже нам пада што се ови напади догађају скоро сваки пут у вријеме највећих православних празника."

Иначе, у циљу одрживог повратка и заштите вриједних објеката нашег културно-историјског наслијеђа, Град Сарајево је са 12.000 КМ финансијски подржао обнову овог храма (тачније за постављање подног гријања), а градоначелник је овом приликом обећао и финансијску помоћ за постављање видеокамера у овом објекту.