Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије у БиХ, Њ.Е. Swedera Ernesta Joana Marie barona van Voorst tot Voorsta, са којим је разговарао о досадашњој помоћи његове земље Сарајеву и БиХ, те о будућој сарадњи на пројектима од значаја за бх. пријестолницу. Градоначелник је током сусрета изразио увјереност да ће се интензивирати односи Града Сарајева са Градом Ден Хаагом, који имају доста да понуде један другом.

Овом приликом подсјетио је на договор о гостовању изложбе слика "Хашка школа" у Сарајеву која би представљала прворазредан културни догађај за цијели регион, с обзиром да би обухваћала и Рембрантова дјела. Такође је захвалио за подршку културним манифестацијама попут Сарајево Филм Фестивала и Џез фестивала, донацији у компјутерима сарајевским средњим школама и културним институцијама, едукацији младих у развоју демократских процеса, на стручној помоћи у борби против малољетничке деликвенције и на бројним другим пројектима.

– Изузетно цијеним комуникацију која се одвија између администрација главних градова, којом ће грађани Ден Хаага и Сарајева добити веома много – казао је амбасадор van Voorst tot Voorst, указујући на пројекте подршке Краљевине Холандије намијењене Сребреници, потом малим и средњим предузећима, те општинама широм БиХ.

У разговору током данашњег сусрета о бх. културно-историјским споменицима амбасадор се интересовао и за пројекат обнове сарајевске Вијећнице.

Извор: Одјељење за односе са јавношћу