Прије два дана започети су радови на изградњи прве фазе бициклистичке стазе, од пијаце Хецо (Булевар Меше Селимовића) до моста на Отоци, на подручју општине Нови Град, у дужини 2,12 километра, Тим поводом, градоначелник Сарајева Иво Комшић, директор Дирекције за путеве КС Адем Зољ, директор КЈКП „Рад” Селим Бабић и предсједавајућа Општинског вијећа Нови Град, Едина Габела обишли су данас градилиште и тиме озваничили почетак радова. 

„Коначно смо дочекали овај дан. Поред Града Сарајева, који је иницирао изградњу бициклистичке сразе, овај капитални градски пројекат су подржали Влада КС, тачније Министарство саобраћаја, начелници три градске општине кроз које ће пролазити стаза, Дирекција за цесте КС која ће заједно с Градом по пола финансирати овај пројекат, те извођач радова КЈКП „Рад“, истакнуо је Комшић.

Како би добио квалитетну бициклистичку стазу, пројектовану и изграђену по европским стандардима, Град је према ријечима градоначелника Комшића, ангажовао Институт за архитектуру, урбанизам и просторно уређење Архитектонског факултета Сарајево. Институт је израдио Идејни и Изведбени (Главни) пројекат, који по први пут третира бициклистички саобраћај у граду.

Предсјевајућа ОВ-а Нови Град Едина Габела је изјавила да ће Општина Нови Град максимално допринијети реализацији овога пројекта: „Изградићемо два одморишта дуж стазе која ће пролазити кроз нашу општину“, истакнула је Габела.

[WPIMPINLINE:9700.jpg]

„Радујемо се сарадњи са Градском управом на овом пројекту. Укупна дужина стазе, која ће се градити фазно, је око седам км и пролазиће кроз три општине: Нови Град – Ново Сарајево – Центар“, казао је директор Дирекције за путеве КС.