Поводом освајања бронзане медаље на Свјетском првенству у атлетици у Пекингу, градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић и његов замјеник, др. Ранко Човић, упутили су честитку бх. атлетичару Амелу Туки, његовој породици, руководству Атлетског савеза Босне и Херцеговине и Атлетског клуба „Зеница“. „Част нам је у име грађана главног града Босне и Херцеговине упутити најискреније честитке поводом освајања бронзане медаље бх. атлетичара Амела Туке. Амел је својим успјехом потврдио величину изузетног спортисте који заслужује свако поштовање. Овом побједом Амел је показао да Босна и Херцеговина има сјајне и успјешне спортисте, те послао поруку младим људима да се одлучношћу, радом и упорношћу могу постићи изузетни резултати живећи и радећи  у својој домовини БиХ.

У овим тренуцима дијелимо радост са хиљадама грађанима Сарајева и других бх. градова, те свим поштоваоцима врхунских спортских резултата Амела Туке, што показују и грађани који су били уз Амела и бодрили га током финалне трке“, казали су челници Града Сарајева у својој честитци .

Градоначелник Комшић поручио је да заједно са грађанима Сарајева дијели радост са породицом Тука и Амеловим суграђанима из Какња.

Успјех нашег Амела обавезује институције власти да више поведу рачуна о успјешним спортистима, те да улагањем у спортску инфраструктуру, младе људе подстакну да се баве спортом и на тај начин усмјере у правцу здравог одрастања и физичког и менталног здравља. Град Сарајево је изградњом Олимпијског базена Отока и континуираном подршком у његовим активностима, конкретним примјером показао бригу за здраво одрастање дјеце у Сарајеву.