Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић, у оквиру обиљежавања стогодишњице почетка Првог свјетског рата, данас је у Умјетничкој галерији БиХ, отворио изложбу „Достојанство човјечанства“. Ова изложба је заједнички пројекат бечког музеја „МУСА“, Умјетничке галерије БиХ и Куће умјетности из Брна. „Ова изложба симболизује наш град и наше грађане, јер њихово достојанство гажено је стотину година. Упркос томе, они су остали усправни и сачували то своје достојанство. Заједничка изложба Сарајева, Беча и Брна потврђује наше опредјељење за миром и дијалогом. Она нам такођер показује и начине губитка људског достојанства у свакодневном животу, али нам нуди и рјешења и стратегије како сачувати овај универзални хуманистички принцип“, казао је Комшић.

Др. Андреас Мелат-Покорни, руководећи члан Владе градског сената Града Беча, за сектор културе и науке, у име Града Беча, обратио се присутнима.

Грађани и гости Сарајева изложбу ће моћи погледати до 2. августа. Након Сарајева изложба се сели у Брно, гдје ће за посјетиоце бити отворена на јесен 2014. године.