Данас је у Сарајеву почео са радом дводневни Међународни семинар бивших студената факултета политичких наука Савјета Европе, чија је тема „Одбрана демокрације, слободе и људског достојанства против унутарњих и вањских пријетњи“. Градоначелник Иво Комшић се у име домаћина града Сарајева, обратио скупу, пожелио успјешан рад учесницима Семинара, те у свом пригодном обраћању, истакнуо да „Сарајево није само симбол, већ и мјесто које жели постати успјешан град и уистину европска метропола која ће показати да је и Босна и Херцеговина дио Европе и Свијета и свих интеграција које воде ка духовном и материјалном напретку“.

Градоначелник је подцртао да је Сарајево град окренут будућности, чврсто опредијељен прихватити европске стандарде у циљу побољшања квалитета живота својих грађана.
„Ми цијенимо мир изнад свега, јер смо преживјели трагедију рата и његове посљедице. Ми желимо да будућу Европу градимо заједно са вама, али и да дамо свој допринос постизању мира у свијету. Свој потенцијал прије свега видимо у младим људима, бх. студентима који стјечу врхунска знања на сарајевским и престижним универзитетима широм Европе и свијета“, казао је Комшић.

На крају свог обраћања, градоначелник Сарајева је нагласио да „предсједавање Босне и Херцеговине Одбором министара Савјета Европе  је изузетна, рекао бих кључна прилика за разматрање могућих рјешења у областима људских права, демократског развоја, владавине права, одбране слободе и културне