Градоначелник Сарајева Иво Комшић сусрео се данас са амбасадором Републике Италије у БиХ, Њ.Е. Ругером  Коријасом. Том приликом, градоначелник је упознао амбасадора са послијератном реконструкцијом града обзиром да је амбасадору Коријасу  ово почетак дипломатског мандата и прва посјета  Сарајеву, те му пожелио успјешан мандатни период у БиХ. „Сарајево је након рата изгледало као Дрезден 1945. године. Данас се само понегдје, на неким фасадама могу видјети трагови рата. Углавном је све обновљено захваљујући донацијама Европске заједнице. Сада се ипак у Сарајеву има шта видјети. И сарајевска Вијећница је у задњој фази реконструкције и њено отворење се очекује наредне године“, рекао је Комшић.

С обзиром на интересовање које је амбасадор Републике Италије исказао током данашњег сусрета, градоначелник Комшић је амбасадора укратко упознао са административно-правним положајем Сарајева као главним градом БиХ, начином на који функционира Град Сарајево, његовом територијалном организацијом, те надлежностима и изворима финансирања.

Током сусрета, разговарано је о унапређењу сарадње бх пријестолнице и градова Италије. С тим у вези, амбасадор је истакао заинтересованост града Торина (главног града Краљевине Италије, олимпијског  града и сједишта аутомобилске индустрије), на челу са градоначелником Пијером Фасином, за успостављањем побратимских веза са Градом Сарајевом.

Амбасадор Коријас овом приликом је позвао градоначелника Комшића на Венецијанску конференцију градова побратима, која ће се одржати 14. октобра 2013. године, те би присуство Града Сарајева на истој  значило један добар почетак нове и чвршће сарадње са талијанским градовима.