Градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић примио је данас делегацију из области Ескишехир у Републици Турској. Делегацију су чинили гувернер Гингор Азим Туна и замјеници гувернера, İсмаил Куреци и Гинхан Јазар. Градоначелник Комшић је истакнуо изузетну сарадњу коју Град Сарајево има са побратимским градовима Бурсом, Истанбулом, Анкаром и Коњом. Такођер је указао и на бројне заједничке пројекте, које Катедра за турски језик и књижевност на Филозофском факултету у Сарајеву, реализира са турским високошколским институцијама.

[WPIMPINLINE:9253.jpg]

„Град Сарајево као локална заједница има веома добру сурадњу и са Агенцијом ТИКА која представља Турску владу преко које је у Сарајеву реализирано доста пројеката у области културе и високог образовања. У оквиру обиљежавања Дана града Сарајева, већ традиционално се, преко заједничке невладине организације која дјелује у Сарајеву и Коњи, одржава изложба \’Конyа – Сарајево’. У септембру ове године, Истанбул ће бити представљен са својом архитектуром кроз изложбу \’Велики Истанбул у Сарајеву’, казао је Комшић“. 

Гувернер Гингор Азим Туна кратко је упознао градоначелника Комшића са главним карактеристикама Ескишехира као културног центра, те изразио спремност ове турске области да сурађује са Градом Сарајевом у сфери културе, науке и невладиног сектора. Гувернер Туна је позвао градоначелника Комшића да присуствује сутрашњој научној конференцији, која ће окупити излагаче из двију земаља у областима кинематографије, миграција, умјетности и архитектуре.

[WPIMPINLINE:9254.jpg]