Градоначелник Сарајева Иво Комшић вечерас је на свечаном коктелу у Вијећници поздравио учеснике Другог Конгреса неурохирурга југоисточне Европе, који се у Сарајеву одржава од 22. до 25. октобра у организацији Клиничког центра Универзитета у Сарајеву. Градоначелник се захвалио свима који су помогли да се један овако престижан научни скуп реализује у нашем граду.

„Организовање оваквих и сличних научних скупова и више је него потребно и пожељно, јер без сталне едукације, размјене искустава и знања нема напретка ни у једној области, а поготово кад је ријеч о медицинској науци као што је неурохирургија“, казао је Комшић, те додао да овако значајан и велики научни скуп високопрофилираних медицинских стручњака из цијеле Европе и свијета је својеврсно признање граду Сарајеву и Босни и Херцеговини.

У својству предавача, на Конгресу ће учествовати више од 70 стручњака из области неурохирургије из 30 земаља свијета, а биће одржани и научно – едукативни скупови и преноси уживо неурохируршких операцијских интервенција.