Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић, у име Градске управе и своје особно, упутио је искрене честитке надбискупу Врхбосанске надбискупије кардиналу Винку Пуљићу, свим католицима, као и фра Ловри Гаврану, провинцијалу Фрањевачке провинције Босне Сребрене, у поводу наступајућег благдана Ускрса. „Желим Вам сретан Ускрс, увјерен да ће овај празник прославе живота допринијети да учврстимо наду и потврдимо вјеру у људску доброту, солидарност и бољу будућност, темељену на вишестољетној толеранцији, повјерењу и суживоту. Нека Вама и свим католицима овај празник прође у радости породичног заједништва, миру и добром здрављу“.

Поводом предстојећег православног празника Васкра, градоначелник Комшић упутио је честитке и митрополиту дабробосанском Њ. В. Николају Мрђи и свим православцима у граду Сарајеву и Босни и Херцеговини.

„Уз традиционални празнични поздрав \’Христос воскресе!\’, изражавам задовољство што се у Сарајеву и нашој домовини Босни и Херцеговини наставља његовати традиција поштовања и заједничког прослављања вјерских благдана. Вама и свим православцима желим да предстојећи празник проведете у миру, добром здрављу и породичној срећи“, казао је Комшић у честитци.