Градоначелник Сарајева Алија Бехмен отворио је данас пливачки митинг ”Спорт за све на Олимпијском”, који се одржава поводом обиљежавања друге годишњице Олимпијског базена. „Посебно ми је задовољство да истакнем учеснике у ревијалном дијелу пливачког митига, а који су у склопу пројекта Градске управе Града Сарајева под називом ‘Сарајево здрав град’ у Олимпијском базену реализовали низ пројеката, који су се показали као изузетно успјешни и друштвено корисни.

Назначени пројекти подразумијевају и односе се на сљедеће активности: тјелесно вјежбање као фактор квалитета лица у трећем животном добу, програм вјежбања у води са дјецом која имају потешкоћа у психо-моторном развоју, спортски пројекти усмјерени ка редуковању малољетничке деликвенције и рационалном планирању слободног времена младих, као и спортско-медицински пројекти усмјерени ка побољшању тјелесног држања, односно корекције деформитета кичменог стуба”, исткнуо је између осталог том приликом градоначелник додавши да управо слоган ове манифестације ”Спорт за све на Олимпијском” шаље поруку о потпуној оправданости изградње овог објекта уз позив нашим суграђанима да користећи услуге овог центра промовишу визију која се огледа у поруци: Олимпијско Сарајево – здрав град.

На такмичењу су учествовала 343 такмичара, који су представљали 13 клубова из Кантона Сарајево, а поред клубова су учествовали и чланови Школе пливања Олимпијског базена отока ”Сарајево плива”. Поред такмичарског дијела, у ревијалном дијелу су учествовала лица трећег животног доба, професори спорта и физичког васпитања, те репрезентативци БиХ у сједећој одбојци. Уводна и једина трка која се одржала на 25 метара је била за четири члана удружења ”Живот са Даун синдромом”, који су пливали уз помоћ инструктора пливања у Школи пливања Олимпијског базена.

Највећи број медаља су освојили такмичари Пливачког клуба ”Босна” 18 (10 златних, 3 сребрене и 5 бронзаних), док су такмичари Градског клуба водених спортова Сарајево освојили 14 медаља (6 златних, 5 сребрених и 3 бронзане). На митингу су учествовали и Адмир Парић и Мак Чаушевић, који су били најмлађи учесници – 4 године.