У присуству представника Градске управе, Општине Ново Сарајево, фирме „ИН“, извођача радова, затим представника МЗ Ченгић Вила I и грађана овог насеља, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо данас су свечано отворили новоизграђену шетницу уз обалу Миљацке, од моста на Отоци до улице Бихаћка, те пустили у рад јавну расвјету на дијелу изграђене шетнице. Пројекат изградње шетнице подразумијевао је земљене радове на траси дужине 800 метара, поплочавање шетнице бетонским плочама ширине 2 метра, изградњу бициклистичке стазе паралелно са шетницом ширине 1 метар, постављање јавне расвјете, хортикултурално уређење простора, опремање мобилијаром, те је изграђена и јавна чесма.

Начелник Колџо, између осталог, истакнуо је да је за идућу годину, у оквиру овог пројекта, планирана и изградња фонтане на простору код тзв. „Парка заљубљених“, те уређење дјечијег игралишта које ће бити у непосредној близини парка, што ће грађанима уз нову шетницу и бициклистичку стазу омогућити додатни простор за одмор и рекреацију.
 
Вриједност инвестиције је око 520. 000 КМ, а инвеститори пројекта су Општина Ново Сарајево и Град Сарајево, док је извођач радова била фирма „ИН“.

Извор: Прес центар Општине Ново Сарајево

[WPIMPINLINE:7329%20-%201.jpg]