Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем уприличио је данас пријем за Азру Шкаљић, студентицу Природно-математичког факултета, и Ибрахима Жужића, студента Економског факултета, смјера туристички менаџмент, којима ће Град Инзбрук стипендирати похађање 6. интернационалног семестра у Менаџмент центру Инзбрук (МЦИ), БАЦ-Студиј (Туристички менаџмент). Студијски семестар, који финансира Влада Тирола, трајаће од 02.03. до 15.07.2011., а студенти ће боравити у Инзбруку у периоду од 01.03. до 30.06.2011. Наиме, приликом посјете делегације Града Сарајева побратимском Граду Инзбруку у марту и мају 2010.г., Град Инзбрук је изразио подршку сарадњи двају градова, посебно у области образовања, културе и спорта. Град Инзбрук посредник је у асистенцији да два студента сарајевског Универзитета, смјера туристичког менаџмента, похађају 6. Интернационални семестар на МЦИ-ју.

Говорећи о значају и поводу њиховог боравка у Инзбруку, градоначелник Бехмен је на данашњем пријему истакнуо да је то драгоцјена прилика да се упознају са напредним процесом туризма, који је изванредно осмишљен у Инзбруку, олимпијском граду, организатору Зимских олимпијских игара за младе 2012.године. Указао је на шансу развоја БиХ управо у туризму, те да су искуства која ће они стећи током похађања семестра од изузетног значаја за процес израде Стратегије развоја Града Сарајева, посвећене туризму.

Доградоначелник Живановић је рекао да је похађање студијског семестра у Инзбруку пилот пројекат, те да ће послужити као приједлог да и са другим побратимским градовима остваримо овакву сарадњу.

Доградоначелник Камочаји је такође истакнуо посвећеност Града Сарајева развоју туристичких потенцијала, као и значај искустава која ће студенти стећи током свог боравка у Инзбруку и пренијети их Сарајеву.