Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић, примио је данас носиоце Партизанске споменице 1941. поводом обиљежавања 09. маја, Дана Европе и 70. годишњице побједе над фашизмом. Градоначелник Комшић подсјетио је да је Град Сарајево једна од ријетких, уствари, једина државна институција, која поред Делегације ЕУ у БиХ, обиљежава овај значајан датум. „Тим поводом Град Сарајево организира Свечани концерт Сарајевске филхармоније у Вијећници који ће се одржати сутра, 9. маја у 20 часова, а преносиће га БХТ1“, казао је Комшић. 

Према ријечима градоначелника Комшића обавеза свих нас је да урадимо све што је у нашој могућности да истина и историјске чињенице о побједи над фашизмом 1941.-1945. остану у памћењу генерација које долазе.

Ибрахим Чомић, предсједник Савеза антифашиста НОР-а Кантона Сарајево казао је да у Кантону Сарајево има 360 бораца НОР-а и 18 носилаца споменица. „Већина носилаца Партизанске споменице 1941. жали за идеалима за које су се они борили и које су створили. Данас, велики број њих је у тешкој материјалној ситуацији. Присиљени су да се обраћају Црвеном крсту  и тетки Зилхи“, истакао је Чомић.