Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем те секретаром Градске управе Милорадом Којовићем уприличио је данас у Градској управи пријем за полицајце Мустафу Омеровића из Прве полицијске управе, Алмира Зебу и Синана Шеховића из Треће полицијске управе и Славишу Крајишника из Друге полицијске управе. Том приликом градоначелник је у своје, те у име Града и грађана Сарајева полицајцима честитао и исказао захвалност на доказаној храбрости у немилим догађајима који су се протеклих дана десили у Сарајеву. Пријему су присуствовали и начелник Сектора униформисане полиције МУП-а КС Јасмин Идризовић и шеф Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Ирфан Нефић. 

Полицајац Мустафа Омеровић из Прве полицијске управе тешко је повријеђен на платоу Скендерије 16. децембра када је дошло до употребе ватреног оружја. Полицајац Славиша Крајишник из Друге полицијске управе физички је нападнут 25. децембра у улици Бехџета Мутевелића, али је ипак успио да ухапси нападача Амира Рамића за којег је касније утврђено да је бјегунац из Казнено-поправног завода Зеница. Полицајац Алмир Зеба са колегом Синаном Шеховићем из Треће полицијске управе 29. децембра извукао је старицу која је сједила у хладној Миљацки и тако јој спасио живот.

„На овај начин Градска управа покушава да искаже поштовање према вашем послу који је сваким даном све тежи. Овим малим гестом желимо да вам кажемо у име Града и грађана Сарајева једно велико хвала“, рекао је приликом пријема градоначелник Бехмен додајући да ће Град са своје стране и даље пружати подршку полицији и помагати да се очува безбједносна ситуација у Сарајеву.

Јасмин Идризовић, начелник Сектора униформисане полиције МУП-а КС, захвалио је у име својих колега и МУП-а градоначелнику и Граду Сарајеву на исказаном сензибилитету и подршци полицији у тешком послу који свакодневно обавља. „Управа полиције МУП-а КС стоји у потпуности иза својих колега и поносна је на њихову храброст, професионалност и хуманост“, додао је Идризовић.

[WPIMPINLINE:7311.jpg]

[WPIMPINLINE:P1015744.jpg]

[WPIMPINLINE:P1015729.jpg]