Абдулах Скака, градоначелник Сарајева

Абдулах Скака рођен је у Сарајеву 5. децембра 1983. године. У главном граду БиХ је завршио основну и средњу медицинску школу. Дипломирао је на Економском факултету у Сарајеву и магистрирао на тему „Унапређење стратешких оперативних процеса Градске управе кроз примјену савремених концепата менаџмента – Град Сарајево“.

У Градску управу Града Сарајева је дошао након успјешне каријере у приватном подузетништву.

За 38. по реду градоначелника Сарајева изабрало га је Градско вијеће 6. фебруара 2017. године.

У мандату бивше Градске управе Скака је обављао дужност замјеника градоначелника. Као најмлађи изабрани градоначелник Сарајева, Скака је донио нову енергију у рад te унаприједио важну улогу Града Сарајева у развоју државе.

Предсједник је Опћинског одбора Странке демократске акције (СДА) у Старом Граду.

Од 2009. године био је генерални менаџер у компанији “SKY Media Sarajevo”. Претходно је обављао функције консултанта и водитеља пројеката у више фирми, а у склопу промовирања и оживљавања старих заната те афирмације младих људи у формирању и оснивању компанија. Током каријере биљежи и активан волонтерски рад у медицинској, хуманитарној организација БИМА од 2004. године.

Сувласник је угледне Бријачнице/Бербернице „Скака“ у опћини Стари Град, што је регистровани стари занат. Сретно је ожењен и отац двоје дјеце.

Ивица Шарић, замјеник градоначелника

ivica saric

Биографија

Милан Тривић, замјеник градоначелника

milan trivić

Биографија

АДРЕСА: Хамдије Крешевљаковића 3
71000 Sarajevo
тел.: 033 208 340, 443 050
факс.: 033 208 341
e-mail: grad@sarajevo.ba
www.sarajevo.ba