Градоначелница Сарајева Семиха Боровац синоћ је у Галерији &qуот;Добринја&qуот; отворила Изложбу радова ученика сарајевских среднјих школа на тему &qуот;Мој град&qуот;.

Младим ауторима награде је уручила градоначелница Боровац, која је овом приликом истакла: &qуот;Ова изложба је још један од доказа да млади умјетници покушавају да допринесу културном животу града у чијем окрилју одрастају, школују се и стварају. Овим чином Град Сарајево је још једном потврдио да је стваралаштво младих наше богатство, те нас надареност ових ученика обавезује да стварамо амбијент за нјегованје нјихових талената&qуот;

Жири саставлјен од ученика Среднје умјетничке школе, изабрао је три најболја рада. Прву новчану награду у износу од 500 КМ добила је Анеса Аговић из Мјешовите среднје грађевинско-геодетске школе, друга награда од 300 КМ додијелјена је Емиру Омерчићу из Пве гимназије, а трећа од 200 КМ уручена је Амини Бојко из Гимназије Добринја.

Иначе, ријеч је о пројекту Града Сарајева за који је из Буджета издвојено 7.000 КМ. Градска управа ће ауторе 50 најболјих радова наградити дводневним путованјем у Мостар.

Извор: Градска управа