Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Предрагом Митровићем примила је данас делегацију учесника 2. Међународног сусрета библиотекара слависта у Сарајеву. У делегацији су били присутни представници библиотекара слависта из Аустрије, Босне и Херцеговине, Чешке, француске, Хрватске, Мађарске, Нјемачке, САД-а, Словеније, Србије и Црне Горе и Велике Британије.

Зажеливши срдачну добродошлицу у Сарајево, градоначелница Боровац је изразила  задоволјство што се ова значајна културна маниФестација – 2. Међународни сусрет бибиотекара-слависта одржава у нашем граду, виталном културном центру, чије су библиотеке ризнице кнјига од непроцјенјиве вриједности.
&qуот;Вјерујем да ће вам овај сусрет бити прилика за размјену искустава у области библиотекарства и  да ће ојачати  свијест о снази и трајности написане ријечи, о КНЈИЗИ као незамјенјлјивом  медију, медију који нам је у сваком тренутку спреман отворити врата нових спознаја.&qуот;, истакла је градоначелница и додала: &qуот;Треба вјеровати у снагу и трајност написане ријечи, или како је наш познати лјетописац Башескија рекао: Остаје само оно што је записано! Управо су библиотекари заштитници тог непроцјенјлјивог кнјижног блага, а вјерујем да ће ваш сусрет у Сарајеву допринијети болјем разумијеванју значаја мјеста и улоге кнјиге у нашем друштву.&qуот;

Предсједник ОО 2. Међународног сусрета библиотекара слависта у Сарајеву Драган Марковић захвалио је градоначелници на пријему и Граду Сарајеву  на подршци, а посебно на подршци у кандидатури да Сарајево 2009. године буде главни свјетски град кнјиге.

2. Међународни сусрет библиотекара слависта одржава се у оквиру 18. Међународног сајма кнјига и учила, на тему &qуот;Славистичке колекције – Будућности и изазови&qуот;, а учествује преко 100 библиотекара/слависта из 12 земалја.

извор: Градска управа