У поводу предстојећих новогодишнјих празника, градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Јосипом Јуришићем посјетила је данас Педијатријску клинику Болнице Кошево, гдје је дјеци која се овдје лијече уручила 107 новогодишнјих пакетића.

Том приликом градоначелница им је честитала Нову годину, пожелјевши им брзо оздравлјенје и што скорији повратак у нјихове домове.
– Знам да се лјубазно особлје Педијатријске клинике труди да вам улјепша и креативно осмислити дане које проводите овдје и да улажу велику лјубав и стручност да вам, што прије, врате осмијехе на лице и доприносе вашем оздравлјенју, али ваша младост тражи простор за потпун живот у породици, међу пријателјим, у школи – истакла је градоначелница Боровац.
Директорица Педијатријске клинике доц. др. Сенка Месиховић-Динаревић се захвалила градоначелници на поклонима и на подршци коју пружа у изграднји ове здравствене установе.

Јосип Јуришић, замјеник градоначелнице Сарајева данас је уручио 87 новогодишнјих пакетића дјеци чланова Удруженја параплегичара КС.
– Желим да вам 2006. буде година успјеха, обителјске среће и задоволјства, година у којој ће особе са инвалидитетом имати право живота по властитој желји, што и јесте цилј болјег и хуманијег живота. Као доктор, који дубоко вјерује да су сви лјуди на овом свијету достојни лијепог и квалитетног живота, и као замјеник градоначелнице, залагат ћу се свим својим снагама за стваранје увјета који ће вам олакштати и улјепшати живот – рекао је замјеник градоначелнице Јосип Јуришић.
Новогодишнје пакетиће, нјих 138, добит ће и штићеници Завода за специјално образованје и одгој дјеце &qуот;Мједеница&qуот;.

извор: Градска управа