Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и нјен замјеник Јосип Јуришић примили су данас предсједника Високог исламског комитета Палестине и муФтију джамије Ал-Аqса у Јерусалему др Акрама Сабрија и амбасадора државе Палестине у БиХ Нј.Е. Зухаир Ал-Схуна. Др Сабри захвалио се градоначелници на пријему и истакао како му чини велико задоволјство што први пут има прилику да борави у Сарајеву.

„Босна и Херцеговина је у срцима Палестинаца, а чуо сам и да је Палестина у срцима народа БиХ. Ми смо се солидарисали са вама када вам је било најтеже, а исту пажнју добивамо од вас у овим тешким приликама кроз које пролази наш народ.“, рекао је др Сабри.  Он је још додао како је одушевлјен нивоом који је достигао образовни систем у БиХ, будући да је за вријеме свог боравка у Сарајеву обишао неколико образовних институција, те обновом у рату порушених и оштећених джамија.

Амбасадор Ал-Схун захвалио се градоначелници и граду Сарајеву на срдачном пријему који су уприличили за предсједника Високог исламског комитета Палестине додајући да је овим још једном доказано велико пријателјство народа Палестине и БиХ. Он је честитао градоначелници на чланству у Удруженју „Босанско-Палестинско пријателјство“ које ће убудуће радити на јачанју веза БиХ и Палестине.

Градоначелница Боровац је истакла како је част угостити у Сарајеву високог челника исламског комитета Палестине и муФтију джамије која је по значају на трећем мјесту у свијету  за муслимане (одмах послије Кабе у Меки и Посланикове джамије у Медини). Градоначелница је муФтију Сабрија упознала са деталјима нјене прошлогодишнје посјете Јерусалему када је учествовала на самиту градоначелника свијета и када је посјетила джамију Ал-Аqса.

МуФтија Сабри и амбасадор Ал-Схун позвали су челнике Града Сарајева да посјете Јерусалем с цилјем унапређенја сараднје Сарајева и БиХ и државе Палестине.

Извор: Градска управа