Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Бошнјачке националне заједнице за град Дуборовник и Дубровачко-неретванску жупанију. &qуот;Град Сарајево са Градом Дубровником има посебне везе и односе којима су темелји ударени Повелјом Кулина бана из 1189.г. те Повелјом о пријателјској сараднји која је потписана 2006.године. Желим и овом приликом нагласити, да велике заслуге за потписиванје ове Повелје имају многи од вас и на томе вам се још једном у име Града и грађана Сарајева желим захвалити.&qуот;, истакла је на пријему градоначелница.

Она је још једном изразила задоволјство што у Дубровнику постоји Заједница која нјегује и чува босанску и бошнјачку културу и традицију.

Шемсудин Брковић, предсједник Бошнјачке националне заједнице за град Дуборовник и Дубровачко-неретванску жупанију захвалио се у име ове најбројније бошнјачке удруге у Републици Хрватској Граду Сарајеву и градоначелници Боровац на свему што су до сада урадили на зближаванју два града. Он је предложио да се у наредном периоду више ради на реализацији конкретних активности које су утврђене Повелјом о пријателјској сараднји два града. Пренио је поздраве дубровачке градоначелнице Дубравке Шуице која је обећала скорију званичну посјету Граду Сарајеву.

Изет Спаховић, предсједник КДБ &qуот;Препород&qуот; Дубровник указао је на сличности које карактеришу Сарајево и Дубровник и које су их одувијек повезивале, те је подсјетио на значајну улогу Бошнјака Дубровника у одбрани овог града којима је недавно у Дубровнику подигнута и спомен плоча.

Представници Бошнјачке националне заједнице за град Дуборовник и Дубровачко-неретванску жупанију и КДБ &qуот;Препород&qуот; Дубровник данас су посјетили мост Суаде Дилберовић и још једном одали почаст и положили цвијеће на мост своје суграђанке.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева