Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Извршног комитета Европског првенства у стоном тенису за младе СТЕПС: Страју Крсмановића, Асима Ацу Шакића, фахрудина Солака и Алију Ченгића. Они су градоначелницу упознали о веома успјешном завршетку овог шампионата, те су јој предали златну медалју Граду Сарајеву за помоћ и подршку у организацији СЕТПС-а.

СТЕПС је уствари по броју такмичара и дужини трајанја треће највеће спортско такмиченје које је до сада организирано у БиХ, одмах послије ЗОИ-а 1984.-те и Свјетског првенства у стоном тенису 1973. године. На СТЕПС-у је учествовало близу 1000 такмичара из 45 земалја Европе, а трајао је 10 дана. По свим оцјенама ово је било изванредно организирано првенство што је посебно нагласио предсједник ЕТТУ-а (Европске стонотениске организације) СтеФано Боси.

Градоначелница Боровац честитала је Извршном комитету на успјешној организацији првенства што говори да Сарајево може бити организатор највећих спортских такмиченја. Посебна вриједност СТЕПС-а требала би да буде наставак акције на поновној изграднји стонотениског дома који је у рату потпуно уништен. Градоначелница је обећала да ће Град увијек помагати оваква такмиченја која Сарајеву доносе успјехе и доприносе већој туристичкој посјећености. Градоначелница је на крају честитала и женској јуниорској екипи Репрезентације БиХ у стоном тенису која је успјела осигурати улазак у Прву европску дивизију.

Извор: Градска управа