Градоначелница Сарајева Семиха Боровац уприличила је данас пријем за делегацију од 35 Палестинаца и Израелаца, који у оквиру мировног пројекта бораве у нашем граду и землји. Соулиман Кхатиб из Рамалаха и Гади Кеннy из Тел Авива, иначе чланови ове делегације, иницирали су овај пројекат, којег подржава Израелско-палестински центар за истраживанје и инФормиранје (ИПЦРИ), као и друге организације и појединци.

Они су се захвалили градоначелници на пријему у име делегације коју чине, како су истакли, палестинске и израелске жртве рата које, унаточ својим ранама, имају волје и храбрости да се сусретну и дају све од себе како би изградили мостове разумијеванја међу нјима лично и међу Палестинцима и Израелцима опћенито.

Градоначелница Боровац пожелјела је добродошлицу у град Сарајево који као мало који град на свијету, представлја примјер како различите вјере и нације могу живјети заједно. Мултикултуралност која се столјећима градила на овим просторима, не може се силом уништити.

– Боравите у граду који разумије и једне и друге и који, поред огромних разаранја и страданја које је претрпио, пружа руке помиренја. Зато сматрам да и ви радите једну значајну ствар на помиренју ваша два народа. Први кораци су најтежи, али сам сигурна да сте на правом путу  – истакла је градоначелница Боровац.

Извор: Градска управа