У склопу одржавања Међурелигијске конференције Граз 2013., градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић сусрео се данас са градоначелником главног града Штајерске, Сиегриедом Наглом. Током срдачног разговора, двојица градоначелника изразили су спремност за интензивирањем партнерских веза и сарадње у области културе, образовања и градске инфраструктуре. С обзиром на чињеницу да велики број сарајевских и уопће бх. студената студира  на Универзитету у Гразу, градоначелници Комшић и Нагл исказали су намјеру да конкретизују сарадњу између два града и у том правцу.

Уписавши се у Златну књигу Града, градоначелник Комшић је потврдио пријатељство двају градова, те изразио увјерење у заједничку будућност која ће бити окарактеризирана реализацијом пројеката на добробит грађана Сарајева и Граза.

[WPIMPINLINE:8787%202.jpg]

Иначе, градоначелник Комшић у Гразу учествује у раду Међурелигијске конференције 2013. Сама конференција, која се одржава под мотом „Дух заједнице“, има за циљ промовисање дубљег међурелигијског дијалога промоцијом и јачањем узајамног разумијевања, признавања, толеранције, помирења и сарадње.

Током свог одржавања, до 20. јула, Конференција ће се фокусирати на миран суживот људи различитих култура и вјерских заједница у Гразу и Европи.