Градоначелник Ден Хааг-а Г.Т. Деетман угостио је градоначелницу Сарајева Семиху Боровац. Том приликом договорено је гостованје одабране изложбе умјетничких слика познате &qуот;Хашке школе&qуот; у оквиру које би се требала наћи и Рембрандтова дјела.

Планирано је да се изложба релизира у мају идуће године у Сарајеву што би требао бити прворазредни културни догађај за цијели регион. Хашки градоначелник изразио је спремност да Финансијски помогне организацију изложбе у Сарајеву. Градоначелници су иницирали узвратну посјету бх. умјетника Ден Хааг-у. То би били први кораци у развијанју партнерских односа Хага и Сарајева.

На приједлог Амбасаде БиХ у Ден Хааг-у, градоначелница Боровац сусрела се и са представницима &qуот;Неw Иммигрантса&qуот;, Клуба који окуплја бх. умјетнике у иноземству. Том приликом покренута је иницијатива да наредне године на сарајевском джез Фестивалу гостују реномирани джез извођачи из САД који ће претходно наступити на интернационалном джез Фестивалу у Маастрихту. На тај начин би Сарајево добило још један прворазредни културни догађај који би требао окупити велики број лјубителја джез музике из цијелог свијета. Такођер је покренута иницијатива да се у Сарајеву организирају наступи талентираних бх. умјетника из дијаспоре што би требало додатно допринијети повезиванју бх. дијаспоре са домовином.

Извор: Градска управа