Градска управа Града Сарајева позива грађане на заједничко дружење и обиљежавање 1. маја, Међународног празника рада, сутра у Вилсоновом шеталишту. Организатор Градска управа припремио је програм који на одређен начин носи синоним породичног дана:

• Буђење града од 6 до 8 часова уз Сарајево Друм Оркестра. Они ће свирати и возити се на камиону градским улицама да би традиционално пробудили град.

• Окупљање грађана у Вилсоновом шеталишту почиње од 9 до 10 часова када је предвиђена јутарња кафа којој ће присуствовати и сам градоначелник Алија Бехмен, као и остало руководство Града. Уз музику ДЈ Неше и Сарајево Друм Оркестра сви су добродошли на шољу кафе из велике џезве чију нам је организацију помогао казанџија Насир Јабучар.

• Од 10 часова и 30 минута слиједи програм за дјецу. За најмлађе, предвиђена је ликовна радионица  на џиновском папиру дужине 200 метара, гдје ће сва дјеца моћи  да цртају о теми „Кад порастем, бићу…“. Ова ликовна радионица реализоваће се у сарадњи са Међународним центром за дјецу и омладину Ново Сарајево. У 13 часова предвиђено је проглашење најбољег рада и, наравно, награде за најталентованије.

• Од 13 до 15 часова грађане ће забављати ДЈ Фочо.
• И на крају, од 14 до 15 часова организован је првомајски пасуљ који ће припремити тетка Зилха и Народна кухиња Стари Град за све присутне на Вилсоновом.

• Град Сарајево је један од покровитеља концерта група Лету Штуке и Скроз који ће бити одржан у Дому младих у вечерњим часовама са почетком у 21 час, у комплетној организацији Секције младих Синдиката Босне и Херцеговине.

Овом приликом, Градска управа позива све учеснике првомајских скупова да мирно и достојанствено у складу са својим програмима обиљеже 1. мај, и не дозволе уништавање главног града Босне и Херцеговине.

Медијски покровитељи програма обиљежавања 1. маја у организацији Града су РСГ1 и дневне новине „САН“.