Са данас одржаног састанка Колегија Градског вијећа Града Сарајева, упућен је апел надлежнима, те основним и средњима школама у Кантону Сарајево да пошаљу ученике на пријевремени школски распуст због енормног загађења зрака. Истовремено се упућује позив родитељима да, уколико су у могућности, одведу дјецу на околне планине, како би што више боравила на свјежем и чистом зраку. Сарајево се већ два мјесеца гуши у смогу и магли. То је још један разлог више да ова градска администрација снажно крене у реализацију пројекта изградње Требевићке жичаре, чиме ће ова оаза мира и зеленила у непосредној близини града, поновно представљати значајан туристички и рекреативни центар Сарајева.

Обновом једног од највећих симбола Сарајева, омогућиће се да се за десет минута стигне на Требевић који с правом носи име „плућа града” са обзиром на највећу концентрацију кисика у региону.

Истовремено, становници Сарајева заслужују да се, након 25 година, поново провозају до олимпијског Требевића, некада најомиљенијег и најпосјећенијег сарајевског излетишта.