Град Сарајево ће у оквиру својих могућности подржати традиционалне спортске игре параплегичара и обољелих од дјечје парализе, које ће се одржати 9. јуна ове године на стадиону Кошево – истакнуто је током данашњег сусрета замјеника градоначелника Сарајева Мирослава Живановића и Елвире Бешлија, генералног секретара Савеза параплегичара и обољелих од дјечје парализе ФБиХ, која је са сарадницима посјетила Градску управу. „Увелико теку припреме за одржавање 9. међународног отвореног првенства, које се посљедње три године одржава у Сарајеву. Очекујемо и ове године више од стотину такмичара: из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Републике Српске и Дистрикта Брчко, који ће се такмичити у тркама у колицима, бацању кугле и диска, те у шаху“, истакнула је Бешлија и додала да је ријеч о највећем окупљању лица са најтежим инвалидитетом, које је значајно не само по такмичарском и рекреативном сегменту, него и по дружењу и ресоцијализацији ове популације кроз спорт.

Замјеник градоначелника Живановић изразио је своје увјерење да су сви људи на овом свијету достојни лијепог и квалитетног живота, тако да сви треба да се залажемо за стварање окружења у којем ће сви имати једнаке могућности, без обзира на различите способности. Стога Град Сарајево очекује да ће и други нивои власти подржати ову значајну спортску манифестацију.

Иначе, Савез параплегичара и обољелих од дјечје парализе ФБиХ, путем својих 16 подручних јединица, окупља и помаже око 1.200 чланова, који спадају у најтежу категорију лица са тјелесним инвалидитетом.

Савез, који је основан 1978., дуги низ година у континуитету дјелује на промовисању права, потреба и могућности лица са инвалидитетом, а посебно дјелује на принципима савремених схваћања проблема параплегије и побољшања квалитета живота својих чланова. Савез је потписник Споразума између Града Сарајева и организација цивилног друштва.