Поводом јучерашњег претреса редакције портала klix.ba, Град Сарајево и градоначелник проф. др. Иво Комшић изражавају пуну подршку уредништву, новинарима и фоторепортерима портала. Градоначелник Комшић одлучно одбацује сваки облик насиља  и сматра да овакав поступак према порталу klix.ba ствара штетне репрекусије по ширу друштвену заједницу. Истиче да умјесто бављењем медијима и новинарима, бх. институције се требају фокусирати на рјешавање приоритетних проблема који су од виталног значаја за грађане Сарајева и Босне и Херцеговине.

Градоначелник Комшић наглашава да не можемо бити равнодушни и не смијемо толерирати кршење људских права и нападе на слободу медија и слободу говора, који су и уставом загарантирани. На крају крајева, то је врло лоша порука коју шаљемо у свијет.

Стога Град Сарајево и градоначелник Иво Комшић још једном дају пуну подршку уредништву портала klix.ba да устраје у борби за слободно новинарство и критичку мисао, те да настави са објективним и независним извјештавањем бх. јавности.