Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић данас је примио тим експерата из Италије предвођен Леополдом Массолинијем и том приликом подржао иницијативу да се Град Сарајево код Међународне скијашке Федерације кандидира за одржаванје Свјетског СКИ Купа за жене 2011. године.

– Свјетски СКИ Куп за жене био би највећи догађај који би се одржао на нашим планинама након Зимских олимпијских игара 1984.г. Сматрамо да би овај догађај промијенио имидж града Сарајева и државе БиХ, а уједно би то била прилика да се поново докажемо као изузетни организатори врхунских спортских такмиченја као што је била Олимпијада. Такођер, желимо ревитализирати олимпијски дух за шта имамо и лјудске и природне потенцијале  – истакао је Јуришић те додао да организација оваквих спортских маниФестација је један од цилјева ПлатФорме Града Сарајева у наредном периоду.

Према ријечима Массолинија у ова два дана обићи ће олимпијске планине и Зетру, како би процијенили подобност увјета за израду студије изводлјивости за реализацију овог значајног пројекта. &qуот;Сарајево не само да има искуство, већ и жели да поново оживи олимпијски спортски дух и промовира своје туристичке и културне ресурсе&qуот;, нагласио је Массолин.

Неджад Ајнаджић, директор кантоналног предузећа ЗОИ \’84 Олимпијски центар Сарајево, које је заједно са Скијашким савезом БиХ, иницрало овај пројекат, истакао је да је ово спортски и развојни пројекат за Град и Кантон Сарајево, федерацију и државу БиХ. Додао је да се поред Сарајева, за организацију Свјетског СКИ купа за жене намјеравају кандидирати и Кранјска Гора и италијански град Тарвисио.

Златко Хрнјић, генерални секретар Скијашког савеза БиХ за наредну скијашку сезону 2008./09. најавио је одржаванје 12 међународних утрка на снијегу, од тога је једна Балкан а друга Европа КУП, што би била изврсна увертира за Свјетски СКИ КУП за жене. Доајен олимпијског бх. покрета Драго Бозја казао је да уз искуство и ентузијазам наших лјуди, као и уз помоћ пријателја из свијета, успјех у организацији овако значајног догађаја сигурно не би изостао.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева