Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је присуствовао свечаности уприличеној поводом Дана независности Босне и Херцеговине у Заводу за заштиту дјеце и омладине Пазарић. Током свечаности директор Завода Јасмин Ћеримагић уручио је замјенику градоначелника побједнички дјечји цртеж који ће Канцеларија градоначелника Сарајева откупити и на тај начин учествовати у пројекту „Дјеца дјеци“. Доградоначелник Камочаји захвалио је на могућности да Канцеларија градоначелника Сарајева учествује у овом хуманом пројекту, те нагласио да ће Град Сарајево и даље подржавати рад Завода Пазарић као и сличне хумане пројекте.

Вијеће родитеља ЈУ „Дјеца Сарајева“ је поводом Дана независности БиХ покренуло добротворну акцију „Дјеца дјеци“. У циљу прикупљања новчаних средстава за Завод у Пазарићу у свим обдаништима ЈУ „Дјеца Сарајева“ било је организовано такмичење у цртању, а најбољи цртежи су затим били понуђени на откуп канцеларијама градоначелника и начелника општина које су у саставу Кантона Сарајево. Остали цртежи ће бити понуђени на откуп родитељима,  а прикупљена средства у оквиру ове акције биће коришћена у сврху оптимизирања боравка дјеце у обдаништима ЈУ „Дјеца Сарајева“.

У оквиру данашње свечаности уручени су побједнички цртежи начелницима и представницима општина Сарајевског кантона, а програм су употпунила дјеца и васпитачице из сарајевског обданишта „Кекец“ те чланови драмске секције Завода Пазарић.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу