Град Сарајево подржао је манифестацију "Трка против дроге 2010." коју осми пут заредом у Сарајеву организују Општина Стари Град и Удружење за подршку ресоцијализацији зависних и излијечених од дроге (ПРОИ). Тим поводом јутрос су у парку Атмејдан предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаи грађанима Сарајева дијелили књиге „ДЈЕЦА И ДРОГЕ – Читанка“,  аутора Боре Ђукановића.
У спортском дијелу најбољим такмичарима у име Града медаље и дипломе је подијелио наш најуспјешнији олимпијац Неџад Фазлија, савјетник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. 

Циљ трке је промовисање здравог начина живота и обиљежавање Међународног дана борбе против дроге – 26. јуни. Циљ је такође прикупљање неопходних финансијских средстава за лијечење и опоравак зависника од дроге који се налазе у терапијској заједници ПРОИ.

Претходне трке су оствариле изузетан успјех, како по броју директних учесника (више од 7.000), тако и по утицају који су имале на ширу јавност. Као индиректан резултат ове трке, Удружење ПРОИ је 2005. године отворило Терапијску заједницу у којој тренутно борави 20 зависника на психосоцијалној рехабилитацији.

Ове године у трци ће учествовати представници Оружаних снага БиХ и Међународне асоцијације за војни спорт, професионални атлетичари и рекреативци.

[WPIMPINLINE:trka%202.jpg]

[WPIMPINLINE:trka%203.jpg]