Замјеник градоначелника Игор Камочаји присуствовао је данас прес конференцији поводом одржавања традиционалног бициклистичког догађаја „Ђиро ди Сарајево“ који ће бити одржан у недјељу 02.09.2012. године у Сарајеву. Град Сарајево је и ове године почасни покровитељ утрке. „Афирмисањем бициклизма као алтернативног и здравог начина превоза те његовог позитивног утицаја на очување животне средине директно доприносимо побољшању квалитете живота у нашем граду. Надам се да ће се ове године још више повећати број учесника, те овим путем позивам све грађанке и грађане Сарајева да се придруже овој утрци“, изјавио је Камочаји.

Нисад Селимовић из удружења „Ђиро ди Сарајево“ је присутне упознао са  техничким детаљима овогодишње утрке те истакао како се сваке године повећава број учесника.

„Масовношћу утрке желимо скренути пажњу на проблеме са којим се сусрећу бициклисти у Сарајеву. Желим захвалити свим пријатељима који нам помажу и уз чију је помоћ Ђиро нарастао до ових размјера те позивам све да учествују у утрци“, рекао је Селимовић.

Старт овогодишњег „Ђиро ди Сарајево“ је у дворишту О.Ш. „Скендер Куленовић“ (преко пута Мерцатор центра Добриња, општина Нови Град). Окупљање и пријава учесника почиње од 15.00 часова и траје до 16.45 часова када се стартни простор затвара ради припрема за старт, који је заказан за 17.00 сати. Бициклисти ће возити главним улицама Сарајева од Добриње до Башчаршије, након чега се колона враћа до Маријин Двора, и скреће у Вилсоново шеталиште, гдје је циљ (код моста Арс Аеви). Укупна дужина руте је 16 км, а улице ће бити обезбјеђене од стране МУП-а КС.

На прес конференцији је представљен и пројекат изградње бициклистичке траке у Вилсоновом шеталишту а чији аутор је Дамир Маргета из удружења „Гиро ди Сарајево“.