Под почасним покровитељством Града Сарајева, од 28. до 31.05.2015. године, Сарајево ће бити домаћин међународног форума под називом „Реактивате Сарајево“.  У циљу представљања и оживљавања потенцијала града Сарајева, на Форуму ће се обрађивати теме попут урбаног планирања, културно-историјског наслијеђа, енергетске ефикасности, екологије и одрживог туризма, саобраћаја, инфраструктуре на олимпијским планинама, пројекта Сарајево Смарт Сити др.

У име Града Сарајева, помоћница градоначелника за урбано планирање, Недрета Комарица ће  у петак, 29.05.2015. године у 10.00 часова, у Дому младих Скендерија, поздравити учеснике Форума, те у свом обраћању на тему „Потенцијали и изазови града Сарајева“ представити актуелне развојне пројекте Града Сарајева: изградњу прве бициклистичке стазе, Пројекат ревитализације Требевићке жичаре, Пројекат постављања информативних табли са називима трамвајских стајалишта, озвучење најфреквентнијих раскрсница, активности Мреже енергетски ефикасних  главних градова у југоисточној Европи, чији је члан Град Сарајево, као и динамику припрема за 13. Европски омладински олимпијски фестивал ЕYОФ 2017., и Сарајево као све привлачнија туристичка дестинација.

Иначе, у четвртак 28.05.2015. године у 18.00 часова у Историјском музеју Сарајево, одржаће се свечана церемонија отварања Форума која предвиђа умјетничке изложбе, музички програм, видео-мапинг, дјечије радионице и перфомансе.

Финансиран од стране Швицарске националне знанствене фондације (СНСФ) и Швицарског министарства вањских послова (ЕДА) преко Швицарске амбасаде у Сарајеву, Форум организује Урбан-Тинк Танк, Катедра архитектуре и урбаног дизајна на ЕТХ Цирих, у сарадњи са интернационалним и локалним партнерима, као прилику за сусрете, размјену и иницирање нових идеја и технологија.

Позивамо Вашу екипу да медијски попрати овај догађај и о њему обавијести јавност.