Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и начелник опћине Стари Град Ибрахим Хаджибајрић потписали су данас Уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града у износу од 1.000.000,00 КМ за реконструкцију и поплочаванје Башчаршијског трга.

– Град Сарајево је пренио милион КМ на Опћину Стари Град која се обавезала да реализује овај пројекат у цилју заштите културне баштине старог језгра Сарајева и унапрјеђенја туристичке понуде града. Град Сарајево ће одмах, по потписиванју увог уговора уплатити 500.000 КМ, а другу половину након завршетка поступка одабира најповолјнијег извођача за извођенје радова – истакла је градоначелница Боровац.

Градоначелница је истакла да ће се настојати да се радови на поплочаванју Башчаршијског трга изведу ван туристичке сезоне, те се, додала је, очекује и подршка и коперативност како власника пословних простора на Башчаршији тако и самих грађана приликом извођенја радова.

Начелник Опћине Хаджибајрић захвалио се Граду Сарајеву и градоначелници Боровац на изузетној подршци кад је ријеч о поплочаванју Башчаршијског трга око Себилја, као и уопће реконструкцији туристички атрактивне локације у граду као што је Башчашија. Он је додао да након завршетка овог пројекта слиједи поплочаванје Сарача и Браваджилука.

– Након расписиванја тендера на којем ћемо изабрати извођача радова, настојат ћемо да испоштујемо рок завршетка радова који би требали трајати три до четири мјесеца – истакао је Хаджибајрић и додао да очекује да почетак поплочаванја Башчаршијског трга започне у марту/априлу, а заврши почетком јуна идуће године.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева