На иницијативу градоначелника пријатељског мађарског града Печуха, Паваа Зсолта, на сарајевској Вијећници је била истакнута мађарска застава с изрезаним симболима у средини у спомен на Мађарску револуцију 1956. године. Према ријечима градоначелника Зсолта, ова застава представља сувереност, слободу и независност Мађарске. Тиме се и Град Сарајево, истакнуо је градоначелник Иво Комшић у писму упућеном градоначелнику Печуха, придружио побратимима и партнерима Града Печуха, који ове године заједно са свим становницима Мађарске, обиљежава 60. годишњицу устанка у борби за либерализацију мађарског друштва.

Градоначелник Комшић је поручио да Град Сарајево, који вјековима баштини дух толеранције и суживота, и на овај начин жели послати поруку мира, пријатељства, међусобног разумијевања и солидарности, јединства и хармоније међу грађанима Европе и свијета.

Комшић се овом приликом у своје и у име грађана Сарајева још једном захвалио Граду Печуху и градоначелнику г. Зсолту, на издвојеним средствима за обнову сарајевске Вијећнице – свјетском симболу сусрета цивилизација, која представља потврду достојанства и несаломљивог духа града Сарајева и Босне и Херцеговине.

„Управо је из тог разлога сарајевска Вијећница најприкладније мјесто за истицање Ваше заставе, што ће још јаче повезати Сарајево и Печух, које називају \’градовима без граница’“, истакнуо је градоначелник Комшић у писму првом човјеку Града Печуха.