У знак суосјећања, солидарности и подршке са партнерским градом Скопљем, Град Сарајево је покренуо иницијативу да се упути помоћ у санирању посљедица катастрофалних поплава које су недавно задесиле Македонију. Замјеник градоначелника Сарајева Абдулах Скака је у сарадњи с премијерима Владе Федерације БиХ и Кантона Сарајево, Фадилом Новалићем и Елмедином Конаковићем договорио помоћ. Тим поводом је Градска управа одржала састанке са надлежним институцијама Федерације БиХ и Кантона Сарајево како би договорили слање помоћи, у првом реду техничке подршке за чишћење улица и домаћинстава, пумпи високог притиска за испумпавање муља и ватрогасна возила.

Очекује се да у што краћем временском року буду завршене све потребне процедуре како би ова помоћ што прије кренула према Скопљу. 

Сарајево и Скопље повезују традиционално пријатељске, партнерске везе које су формализоване Споразумом о сарадњи потписаним 2007. године.

[WPIMPINLINE:abdulah%20skaka%20foto1.jpg]

„Град Сарајево не заборавља помоћ коју је Град Скопље својевремено упутио нама за вријеме поплава у мају 2014. године када је послао шесточлану екипу ватрогасаца са возилом и потребном опремом“, истакнуо је замјеник градоначелника Абдулах Скака, те и овом приликом, у име функционера и грађана Сарајева, градоначелнику Коцу Трајановском и грађанима Скопља упутио изразе искрене и дубоке сућути.

„Град Сарајево дијели искрену тугу и бол са породицама настрадалих у катастрофалним поплавама које су послије незапамћеног олујног невремена захватиле Скопље и друге градове Македоније. Наше мисли су с грађанима Скопља и народом Македоније“, казао је доградоначелник Скака.