Град Сарајево ће са 10.000 КМ подржати манифестацију „Они су најбољи“ у склопу које ће се такмичити млади техничари, њихови ментори и школе у области развоја техничке културе и научно-техничког стваралаштва младих – истакнуто је током данашњег сусрета замјеника градоначелника Игора Камочајија са Мухамедом Суљићем и Селимом Берисалићем, предсједником и директором Удружења за научно-техничко васпитање младих у БиХ, те Нијазом Брајловићем, предсједником Удружења педагога техничке културе.

Ријеч је о традиционалној манифестацији, која ће се одржати у другој половини ове године. „На манифестацији ће учествовати 200 до 300 дјеце, углавном из Сарајева, који годинама постижу изванредне резултате. Уједно, кроз ову манифестацију промовишемо и ту дјецу и њихове иновације“, истакнуо је Берисалић, те захвалио на подршци Града, који је у посљедњих десет година скоро једина институција која финансијски подржава ово удружење.

Замјеник градоначелника Камочаји поздравио је рад овог удружења са младима, те истакнуо да је техничка култура саставни дио опште културе једне земље и да она представља значајан ресурс који треба подржати.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу