Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са представницима четири градске општине примио је данас Химзу Селимовића, комесара МУП-а Кантона Сарајево, и Предрага Куртеша, начелника Сектора криминалистичке полиције МУП-а КС, које је упознао са мјерама које су Град и градске општине до сада предузели, те о активностима које предстоје у наредном периоду, а све у циљу превенције малољетничке делинквенције. – Најважнији разлог за данашњи састанак био је да, како се приближава годишњица трагичне смрти Дениса Мрњавца, пробамо још једном да преиспитамо мјере које су на борби против малољетничке делинквенције предузели Град и четири градске општине. Ово је истовремено и наш покушај да вишим нивоима власти, онима који имају истинске надлежности и овлашћења и ресуре, скренемо пажњу на горућу важност тог питања.

Ми смо и до сада указивали вишим нивоима власти на ризичне групе дјеце према којима су већ биле изречене мјере појачаног надзора – казао је градоначелник, те додао да је "Град од Владе КС тражио да се укључи у рад са дјецом, да би на крају кренули у те пројекте сами."

Град је једини, казао је Бехмен, покренуо функционалан програм примарне превенције малољетничке делинквенције у сарадњи са НВО "Алтхиус". Пројекат је показао изванредан успјех и његова реализација се наставља и у овој години.

Током данашњег сусрета градоначелник је најавио наставак пројекта постављења видеокамера на неуралгичним тачкама у градским општинама Ново Сарајево и Нови Град, те покретање новог пројекта у сарадњи са Градом Бечом, а ријеч је о успостављању СОС Кризног центра који представља модел за борбу против злоупотребе дјеце и помоћи дјеци са поремећајима у понашању.