„Градска управа ће заједно са својим партнерима, државном телевизијом (БХРТ) и компанијом Тропик, учинити све да и ова новогодишња прослава буде што садржајнија, а тиме и посјећена, те допринијети да се главни град наше земље нађе на европској мапи по организацији Јавног дочека Нове године“, истакао је градоначелник, те додао да ће као и сваке године, Јавни дочек у износу од 150.000 КМ финансирати, заједно са спонзорима, Град Сарајево, Кантон Сарајево, четири градске опћине и Туристичка заједница КС.

Градоначелник Бехмен замолио је грађане да се уздрже од употребе пиротехничких средстава да не би долазило до ексцесних ситуација, те истакао да ће дежурне службе у здравственим установама, полиција и посебно заштитарске службе, као и ватрогасци Кантона Сарајево у новогодишњој ноћи грађанима и гостима у сваком тренутку бити на услузи.
Бењамин Исовић, у име Града Сарајева, казао је да се и овогодишњи дочек Нове године састоји  из два дијела, Централног и Дјечијег. Централни програм ће бити на платоу испред ББИ центра, на Тргу дјеце Сарајева и трајаће од 20 часова до раних јутарњих сати.
„Сумирањем резултата Јавног дочека прошле нове године, дошли смо на идеју да овај пут ставимо акцент на домаће извођаче. Централни програм започет ће  ДЈ-ингом, након којег ће слиједећим редослиједом наступити групе: Блаворс, Атентат, Скроз, Зостер, с којом ћемо закључити 2012. годину и група Регина с којом улазимо у 2013. годину“, истакао је Исовић.

У име БХРТ-а, Оливера Додиг, навела је разлоге зашто се државна радио-телевизија опредијелила да преноси цјелокупну манифестацију.
„Ово ће показати добар дух Сарајева, враћамо добар имиџ, зато смо се и одлучили за пријенос уживо. Желимо да позитивна искра крене из Сарајева и да је тим ватрометом запалимо и пренесемо на цијелу БиХ. Слика сарајевског ватромета отићи ће у свијет као заједнички букет лијепих жеља за 2013. годину“, нагласила је Додиг. Ово је први пут да групе Регина и Скроз свирају за дочек Нове године у Сарајеву.

"Веома сам поносан и сретан због тога, потрудићемо се да то што боље урадимо", рекао је Давор Ебнер у име групе Регина, а Аднан Шаран је у име чланова групе Скроз изразио наду да ће 2013. година бити боља од претходне.
"Надам се да ће се људи окренути људским вриједностима и да неће све остати овако како нам је било у овој години".
Како је казао Огњен Џинић, пројект менаџер компаније Тропиц, дјечији програм под називом Весела недјеља Града Сарајева, одржаће се у недјељу, 30. децембра у Дому младих Скендерија, у оквиру којег  ће бити изведена представа „У царству сиједог дједа“ чију продукцију потписује умјетничка група Студио Сцена из Сарајева. Дјечија представа бајковитог наслова која говори о вјечитом сукобу добра и зла, те најмлађе подучава о моралним принципима живота бит ће изведена у терминима у 11.00, 14.00 и 17.00 часова. Током Веселе недјеље планиране су креативне радионице, а осим Дједа Мраза, с дјецом ће се дружити Фифи, Ноди, Балтазар, Бен Тен и други познати ликови цртаних филмова.
„Са дјецом ће се током и послије представе дружити Дједа Мраз који ће малишанима подијелити 1300 пакетића које је обезбиједио Град Сарајево. Одштампане су и гратис улазнице које ће се дијелити путем медијских покровитеља: Hayat, Антене Сарајево, РСГ Радија, ОБН-а, Грације, интернет портала „Klix“ и City.ba, а један дио улазница бит ће подијељен установама на подручју града Сарајева које се брину о дјеци без родитељског старања и дјеци са посебним потребама“, истакао је Ђинић, те додао да је због огромног интереса родитеља и дјеце, од 21. децембра почела продаја мањег броја купона испред Дома младих. Цијена купона за новогодишњи пакетић са двије улазнице је 25 КМ, а појединачна улазница без купона за новогодишњи пакетић кошта 5 КМ. 
 

Представници Града Сарајева са својим партнерима позивају све грађане Сарајева, грађане из других градова и опћина у БиХ, те туристе да дођу на Трг дјеце Сарајева и да заједно дочекамо Нову 2013. годину.