Замјеници градоначелника Игор Камочаји и Мирослав Живановић представљају Град Сарајево у раду 9. састанка Стразбур клуба, мреже градова окупљених око Града Стразбура, европске пријестолнице људских права и демократије. Девети састанак који се одржава 27. и 28. јуна посвећен је теми под називом „Обнова повјерења између грађана и изабраних представника: којим локалним акцијама до којег европског утицаја“. Представници градова чланова Стразбур клуба учествују у дебати о начинима приближавања грађана изабраним локалним представницима са посебном пажњом усмјереном на потребу да се европска идеја одржи на локалном нивоу.

У фокусу рада овог састанка је и програм Европске уније „Европа за грађане“ који нуди могућности суфинансирања за мреже градова који дјелују у заједничком интересу вођени фундаменталним вриједностима Европске уније, демократским принципима и учешћем грађана.

Састанак има намјеру да утврди приједлог пројекта који ће, у име Стразбур клуба, бити понуђен овом програму Европске уније.