Доградоначелник Фридрихсхафена Стефан Келер и чланови Удружења «Про Сарајево» из овог побратимсаког града данас су посјетили Дјечији дом «Бјелаве». Након обиласка дјеце и заједничких просторија, доградоначелник Фридрихсхафена је уручио новчану донацију у износу од 5.000 евра директору Дјечијег дома Амиру Зелићу. “Посебно ми је задовољство да уручим награду једној оваквој институцији која пружа уточиште и заштиту овој дјеци” истакнуо је Келер. Један дио донације је прикупљен од грађана Фридрихсхафена, а остатак је издвојио сам Град.

Бернд Фукс, предсједник Удружења грађана “Про Сарајево”, нагласио је да је уложено много срца и великог труда да би се провела ова акција, самим тим што су дјеца њиховог града у оквиру акције правила колаче, које су онда продавала и прикупљени новац на крају послала у Сарајеву. Директор Дома Амир Зелић  захвалио је на овој значајној акцији и донацији, као и на свим досадашњим акцијама чиме су доказали истинско пријатељство.

Делегација је посјетила и Дом здравља “Омер Маслић” гдје су им домаћини били директор Дома Мухамед Кадинић и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо. Доградоначелник Фридрихсхафена уручио је новчану донацију у истом износу и подсјетио да је у данашње вријеме размјена љекара и медицинског особља од великог значаја и да ће ова два града и даље успјешно сарађивати као и претходних година. У знак захвалности директор Кадинић је гостима уручио пригодан поклон, након чега је услиједио обилазак ове установе.

По позиву Кемала Гребе, директора Привредне коморе Кантона Сарајева, делегација Града Фридрихсхафена присуствовала је презентацији развоја привреде Кантона Сарајево. «Славимо 100 година постојања Привредне коморе, те је ово изврсна прилика да укажемо на то да ће ови сусрети допринијети још бољој сарадњи и даљњем развоју привреде», истакнуо је Гребо. Келер је захвалио на топлој добродошлици и подсјетио да је привреда потпорни стуб сваког друштва, те да су овакви сусрети од великог значаја за оба града.

Извор: Градска служба за односе са јавношћу