Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је у Градској управи уприличио пријем за Ларису Церић, чланицу Џудо клуба "Нипон", која је на недавно одржаном Свјетском првенству за јуниорке у Паризу освојила златну медаљу. Пријему су присуствовали Бранислав Црногорац и Аријана Јаха, тренер и секретар Џудо клуба "Ниппон".
Доградоначелник је честитао младој такмичарки на успјеху, уручио је пригодан поклон, те истакнуо да је Лариса Церић на најбољи начин промовисала како бх. спорт, тако и град Сарајево и државу Босну и Херцеговину.

– Досадашњи резултати чланова Џудо клуба "Ниппон" доказују да Сарајево има врхунске спортисте у категорији индивидуалних спортова – казао је доградоначелник Камочаји, те указао на потребу системског рјешавања финансирања врхунских спортиста у држави.
Доградоначелникове ријечи потврдио је и тренер клуба Бранислав Црногорац чињеницом да Босна и Херцеговина у посљедње 64 године никада није имала јуниорског првака свијета у индивидуалним олимпијским спортовима.

– Џудо је најтрофејнији олимпијски спорт у нашој земљи. Џудо клуб "Ниппон" није само резултатски успјешан, већ се истиче и у организацији међународних такмичења. Наша Лариса је поред злата у Паризу освојила друго мјесто на Медитеранским играма, прво мјесто на Балканском првенству за сениорке и јуниорке, те прво мјесто на Европском купу за сениорке – казао је Црногорац.
Ларисин тренер захвалио је градоначелнику Бехмену и Градској управи на досадашњој подршци уз наду да ће се та сарадња наставити, поготово што Ларису до краја године очекује наступ на Европском првенству за млађе сениорке до 23 године, те контролна такмичења и припреме за претквалификационе турнире за Олимпијске игре Лондон 2012. године.
Лариса Церић захвалила је свом тренеру, градоначелнику, Граду Сарајеву и свима који су је подржали у досадашњим такмичењима.

Извор: Одјељење за односе са јавношћу